Имам следния проблем:От 2 седмици колата все едно няма средни обороти.В Участъка между 1500 и 2500,3000 нещо заглъхва,дави се,придрусва и изведнъж се отпушва и тръгва.Това е постоянно на вси4ки скорости.Беше на пълна диагностика в БОШ и там не откриха нищо.Казаха ми ,4е за да покаже грешка трябвало някой от датчиците да покаже 30%+ отклонение за да го хване комп-а.Някои да има идея какво да направя???
Известие
Collapse
No announcement yet.
145 1.4TS заглъхва, дави се...
Collapse
X
-
Не е от бензинов филтър! По скоро имаш спукан маркуч някъде след дебитомера, според мен колата гълта въздух който дебитомера не е измерил - провери всички маркучи включително и тези на всмукателния колектор0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
При менте е същото, но аз така я взех и във Ванто ми казаха, че са запушени инжекторите, ама те не можели да ги изчистят, а май скоро ще търся някъде да ги чистя, че сутрин си е мъка, ама аз я карам на бензин докато дигне 55-60 градуса, на газ няма проблеми.
Прави го постоянно и като е студена и като е загряла и на ниски и на високи обороти.
Приемам предложения за сервиз за почистване на инжектори, че зама иде."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygПри менте е същото, но аз така я взех и във Ванто ми казаха, че са запушени инжекторите, ама те не можели да ги изчистят, а май скоро ще търся някъде да ги чистя, че сутрин си е мъка, ама аз я карам на бензин докато дигне 55-60 градуса, на газ няма проблеми.
Прави го постоянно и като е студена и като е загряла и на ниски и на високи обороти.
Приемам предложения за сервиз за почистване на инжектори, че зама иде.'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Добре си чул и в сервиза на бош на околомръсното имат вана0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
146 1.6 TS Сутрин като тръгна на първа и втора подавам аз а тя не поема. Върви си сама. Като отнема газта изведнъж се лашка силно напред. Превключа ли на трета и нагоре се оправя и после вече нямам грижи. Като тръгна ми прави този проблем само първите 200 - 300 метра. Пробвах да я загрявам 5-10 минути и сякаш е по-добре. Добавката за инжекцион не подобрява положението. Ако имате идея от какво е146 1.6 TS 01.97
Comment
-
Според мен не влиза достатъчно гориво особено сутрин и ако си включил фарове, подгреватели абе имаш консумация и ти трябва мощност..., а компютъра си мисли че колата е загряла. Аз като купих моята правеше същото. Темп. датчик беше добре и само седя с изключен акомулатор един ден и от тогава не ми е правила проблеми. И най важното качеството на горивото!!!!!97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от HrabriКомпа не бута само "богата смес" , променя предверение, показва кога да се подаде искрата и т.н. Как да се обучава компютъра?? нали някой му е казал: ако това- онова, ако онова- това ... Някъде бях чел че се прави корекция за надморска височина...и този параметър в еку-то се променя само от датчика за детонации и показанията на МАФ или МАП и ТПС - демек от така наречения "Load" на мотора
А за самообучението потърси из нета и ще видиш че спрямо показанията на всички датчици на инжекциона еку-то се самообучава, разбира се зависи от версията му де, някой нямат такава екстра
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от georgievst146 1.6 TS Сутрин като тръгна на първа и втора подавам аз а тя не поема. Върви си сама. Като отнема газта изведнъж се лашка силно напред. Превключа ли на трета и нагоре се оправя и после вече нямам грижи. Като тръгна ми прави този проблем само първите 200 - 300 метра. Пробвах да я загрявам 5-10 минути и сякаш е по-добре. Добавката за инжекцион не подобрява положението. Ако имате идея от какво е
Което схте рече просто клапата за бъздух е почти затворена за да загрее колата.Алфа 156 1.9JTD 2003
Comment
-
Ако оставяте колата точно 60 секунди преди да тръгнете няма да имате проблеми - толкова работи смукача. А когато е студена колата е нормално да са по високи оборотите съответно да се държи леко "неадекватно" . Вие като се събудите и веднага ли излизате или пиете кафе миете се и т.н. помислете малко тва не е електронна игра старт и газ до дупка ааааа - пазете си колите не ги юркайте студени0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
-
Колеги, при нашите коли като че ли "Смукач" няма. Еку подава повече гориво в дюзите. Клапата за която говорите е съвсем друга работа.
При карбураторите има смукач т.е /смучи гориво/. там клапа ограничава въздуха за да влиза повече гориво.
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
Comment